Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Socker ochsurdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Lägg baconskivor och fetaostskivor på hela filén och fäst ihop den med tandpetare. Tvätta och skrubba jordärtskockorna och skär dem i två biter och lägg dem in en ugnsfast form
Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
det får väl bli ett gäng extra ombyten och extraoveraller med på måndag. Det ska bli ganska många plusgrader i början av veckan och jag kan bara föreställa mig hur skolgården kommer att se ut efter de senaste dagarnas snöfall
Det fanns både surdegpå vete ochpå råg och igår testades ett bröd påvetesurdegen. Jag följde receptet som stod på förpackningen och det blev ett himmelskt gott bröd
Mustigt rågbröd bakatpåsurdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.