Förutom de vanliga traditionella rätterna så tycker jag att min Skaldjursmoussetårta är väldigt god på midsommarbuffén och självklart även en klassiker som Västerbottenost-paj som fungerar perfekt till nästan allt
1 dl torrtvitt vin. 1 dl persilja. rivet skal av 1 citron. Började min morgon med att baka 3 rulltårtor sedan var det dukning och förberedelser med förrätten som Är en favorit på gården. Såå kul att ses igen och dom hade såå mycket att berätta eftersom dom varit i Sydafrika 14 dg o varit på safari & sett massor av vilda djur, surfat på vågorna i Stilla Oceanen och varit runt på vingårdar. Både barnen och jag o alla andra barnen med föräldrar i salongen gillade den, sedan var det ut i minus 13 g kylan för att ta bussen hem. 1 dl torrtvitt vin. 1 dl persilja. 1 citron
Bland annat min mammas sillröra är ett måste på midsommarbordet och den har jag bloggat om många gånger förut, men för er som inte har sett den, klicka här
Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
Sillalunch hos mor och far, och därefter hem och förbereda inför gästernas ankomst på kvällen. I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att titta i almanackan
Glad och trevlig Midsommar till er alla. 100 g rumsvarmt smör. 11/2 dl strösocker. 2 1/2 dl strösocker. 2 äggulor1/2 dl socker. 1/2 msk vetemjöl. 1/2 dl grädde. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen ca 25-30 min. 100 g rumsvarmt smör. 11/2 dl strösocker. 2 1/2 dl strösocker. 1/2 dl socker. 1/2 msk vetemjöl. 1/2 dl grädde
1 tsk salt. 1 äpple. 1 hel fläskfilé. 1 dl neutral olja. 1 tsk fransk senap. 1 tsk salt. Efterstek köttet i ugn i 150 grader i ca 20 minuter, till innertemperatur ca 63 grader. Att räkna ut mängden mat till en buffé kan vara lite trixit men jag räknar att 100 g kött, fisk eller fågel räcker per portion när det finns annat att dryga ut med. Och ett recept för 4 portioner kan beräknas räcka till 8-10 bufféportioner. 1 tsk salt. 1 äpple
ja jag tänkte såhär till MIDSOMMAR det är så jätte gott till både mat och att lägga på mackan. 1 liten gurka. 1/2 dl ättiksprit (12% ). 1 dl socker. 11/2 dl vatten. s ber om ursäkt för det "grå " vet inte varför det blev grått 1 liten gurka. 1/2 dl ättiksprit. 1 dl socker. 11/2 dl vatten
Vi hade gäster alla tre dagarna i midsommar och det grillades förstås. Kokas i 10 minuter. 1,5 msk ättikssprit. 1 tsk ingerfära. 1,5 msk curry. Kokas i 10 minuter. 1,5 msk ättikssprit. 1 tsk ingerfära. 1,5 msk curry
Hon hade även dukat fint och visade ett trevligt tips på servettvikning. Nyårsafton är ju snart här och då är det ju kul att duka lite extra fint, Istället för det eventuellt röda pyntet på bordet är det vackert att byta ut till guld, silver och glitter
130 g färsk babyspenat - 2 paket à 65 g. 1 msk vitvinsvinäger. 1½ tsk dijonsenap. lite pressad limesaft, ca 1 msk. 1 liten vitlöksklyfta. 1 - 2 tsk Trollets örtkrydda - eller annan valfri örtkryddeblandning. 130 g färsk babyspenat - 2 paket 65 g ½ liten knippa bladpersilja. 1 msk vitvinsvinäger. 1½ tsk dijonsenap. lite pressad limesaft, ca 1 msk 1 liten vitlöksklyfta. 1 - 2 tsk Trollets örtkrydda - eller annan valfri örtkryddeblandning
Finfördela laxen och lägg över osten. Sedan började jag förbereda midsommar-buffen till i morgon. Vad vore en midsommar utan ägghalvor, lägger alltid lite strimlad isbergssallad i botten så ligger ägghalvorna på plats
Glad midsommar till er alla. Innan vi susar iväg på midsommarfirande med små grodor, lekar, regn och hela det klassiska tjofräset stoppar jag in nosen här på bloggen och bjuder på en turbosnabb marängtårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.