En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Häromdagen bestämde jag mig för att göra en egen carbonara till middag här hemma så att vi skulle få äta en riktigt godcarbonara och den blev lika god som vanligt
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten. Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver
Koka Spaghettin al dente i rikligt med vatten. 400 g Barilla Spaghetti. Skär baconen i små tärningar. Vispa äggulor i en bunke och tillsätt den rivna osten
Carbonara är min favorit pastarätt. Jag beställer aldrig carbonara när vi äter ute. 300 g spaghetti (idag bavette)150 g skinka skuren i tunna bitar2 ägg1 dl grädde (det kan vara mera om man så vill)nyriven parmesan salt och svartpepparen liten gul lök och ev. 300 g spaghetti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.