Chokladkaka. Eftersom det blir lite svårt att ta med sig något som är känsligt mot både förflyttning och temperatur, gör jag ingen tårta, utan kommer ta med mig lite enklare bakverk
Vi barnbarn kunde ibland vara lite kräsna om ena sorten var tex finska pinnar, så hon brukade göra sig till ytterligare och gjorde en underbar chokladkaka i långpanna med ett tjockt lager chokladfrosting på
Chokladkakan är väldigt mäktig så den räcker till många bitar. Och till efterrätt åt vi den här ”halloweeniga” chokladtårtan med supergodaste frostingen
ChokladkakamedfrostingCHOKLADKAKAMED CHOCOLATE WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING (LCHF)Chokladkaka. Chocolate whipped cream cheese frostingChokladkakan som jag skrev om i söndags åt vi inte bara som den var utan jag gjorde en chokladfrosting till som spritsades på kakan
100 g smör2 dl strösocker4 st ägg200 g mörk choklad 70%Saffransfrosting1 dl vispgrädde0. 25g saffran200 g vit chokladSätt ugnen på 200gradersmält smöret i en kastrull, ta den från värmen
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.