Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, somär lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels attätasom de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Galet kanske, men kan man inte sova är det lika bra att göra något kreativt än att bara sno runt i lakan som till slut känns mer som en tvångströja än något rofyllt mot kroppen
Detta igenkännande av symtom av att vara sur i kroppen, som jag faktiskt har fått bort genom attäta mer basisk föda i vardagen samt utesluta socker, gluten och laktos, visade sig också stämma när jag testade PH-värdet med PH-stickor
Kakor ska ju ändå ätas med måtta- men en kaka förgyller helt klart en utflyktsdag. De flesta är så enkla att baka att vi kan röra ihop dem och grädda dem på liten yta- och med få ingredienser- i husvagnen
Personligen gillar jag dom allra bäst när dom är så härsläta och fina och bara smälter i munnen. Dom är så vansinnigt enkla att göra och smakar som himmelriket
Och därförkära läsare, så gjorde jag som en avslutning på Greklandsvistelsen förra veckan en sista fika med min morfar där jag bjöd honom på Cheesecake med ett tunt lager hemmagjord surakörsbär-marmelad
I vilket fall är det här mina tillkortakommanden som bagare lyser igenom - för mig är det svårt att veta hur jag bäst ersätter originalreceptets “instant yeast” med bästa svenska motsvarighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.