Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
En som vet är C, min man, för det är hans favorit tårta senbarndomen. Ville överraska C med en tårta när han fyllde år i slutet på november och själklara valet blev Dobos
I helgen hade vi finbesök av min familj från ungern. Självklart skulle det bli en tårta till fikat. Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta med enbart rosa bottnar fylld med en blandning av grädde och jordgubbssylt
Det är åtminstone en bra början innan man börjar att lova saker man inte kan hålla, ha lampskärmen på huvudet och gå och gömma sig med någon annans fru
Det här är verkligenen hekt annan kall sås. Shish kebab är en favorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första i grillväg jag blir sugen på när säsogen börjar
Som att det inte räckte med dessa variationerna kommer här ytterligare ett alternativ av korvgrytan, dennagången med lite annan kryddning än den vanliga
En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen
Den andra, som är ensorts salladsröra, dyker upp i morgon. visserligen inte hemgjord, men nog så god. Som motvikt til den färdigköpta gravlaxen rörde jag ihop två riktigt fina tillbehör till, som jag blev närapå barnsligt nöjd med
Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm
Redan när jag började mitt nya jobb för ett halvår sedan fick jag höra talas om att kollegan Maria hade som tradition att någon gång då och då baka och bjuda på en vansinnigt god tårta
Det blev enannan variant än vad jag först hade tänkt baka i går när jag gjorde jordgubbspaj. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.