Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), mengrönkålssallad med rostad pumpa ochslutligenbloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenatoch granatäpple
Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Salt och peppar. Knåda kålen rejält så vinägern tränger in och mörar den lite
Strimla kålen, grovriv morötterna och lägg i en stor skål. Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord"
Vi kan absolut rekommendera att pressa den där citronklyftan över potatisen, den passar alldeles för bra till för att bara ligga där och vara fin på tallriken
Grön jul syftar så klart på en vegetarisk jul menäven på färre julklappar, försvarbar konsumtion och återanvändning av julpynt istället för att hela tiden köpa nytt och konsumera utan eftertanke
Nån näve mixad grönsallad (som finns på påse i affären-säsongsmix på maxi). Själv sitter jag och njuter av smakerna i munnen som fortfarande finns kvar efter denna goa frukost/lunch
Här hemma börjades morgonen med grön juice av päron, äpple, gurka, grönkåloch ingefära. Vad roligt att titta in här och mötas av flera nya läsare, Mitt Gävle kom hem till några igår men det är idag den släpps så ni som hittat hit via intervjun
Engrön smoothie med spenat, mango, ananas ochkokosvatten. Imorse gjorde vi frukost till tjejerna på kontoret och när vi hjälps åt älskar jag att leka med maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.