Ja förutom att ligga som en strandad val på soffan hela dagen ska jag börja packa till den där efterlängtade trippen till Örebro, menmycket mer än så blir det inte i dag och det är helt ok
Där kallade dem den för Fjällkaka, och tyckte den var perfekt att göra i fjällstugan. Dennakardemummakaka hittade jag receptet på i senaste Buffé, Icas tidning
Smarrig smet medmycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr
Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormtmycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och krydda med chilipulver. Späd ev medkokvatten. Jag skickar här med ett barnmatsrecept, är det någon läsare där ute som är intresserad så kan jag lägga upp fler
Hacka mandlarna ochden mörka chokladen till småbitar meden kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Gårdagen startade ju, som ni såg igår, med mina Choklad & mandel proteinpannkakor. ) Rumpa och baksida lår är ett av de områden jag verkligen måste fokusera på nu fram till SM så jag har lagt till en extra ben-dagmed fokus på just detta område
Paj ochkaka i enoch samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genomåren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
När vi forskade vidare om Karl-Alfreds favoritgrönsak så upptäckte vi dessutom att det i spenat finns oxalsyra vilket gör det svårare för kroppen att ta upp kalcium, ytterligare en anledning att inte äta alldeles för mycket av den (och absolut så lite som möjligt för frun i köket
-) Blanda sedan in lavendeloch finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. gör två rullar av degen, rulla in i bakplåtspapper, lägg i frysen sisådär 15 min. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 1,5 msk torkad lavendel. 100 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.