Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Emelié Grenestam. Vispa ihop äggen, mjölken/grädden och smaka av med salt och peppar och blanda i det mesta av den rivna västerbottenosten (Man kan absolut ha vilkenriven ost som helst
Denklassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Det tar bort fett från buljongen. Blötlägg riset i vatten. Krama ur vätska ur aubergineskivorna och stek/fritera dem gyllenbruna i rikligt olja i en stekpanna
Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek
Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek
Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek
Jag avslutade helgen starkt igår genom att baka hallongrottor. Klassiskt jättegott. Sen vi flyttade till hus i slutet av mars har vi haft så mycket besök att jag knappt hunnit med att fylla på skåpen med nytt fikabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.