Röd linssoppa är en sådan där varm och härlig rätt som jag gärna gör - dels för att det är snabbt och dels för att det blir så gott och så är det ensoppa man håller sig härligt mätt på
En ny och sjukt fin bekantskap, Anders Ramsey (vegansk haute cuisine kock deluxe, bland annat ansvarig förden veganska Nobelmenyn), satte upp en pop up restaurang som enbart serverade veganska pizzor enbartförenkväll på ölbaren Omnipollos Hatt vid Götgatsbacken
Min kväll är räddad med andra ord. Till på köpet fick jag uppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (föräppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
Ta bort lagerbladet och mixa soppan med en handmixer. Låt svampen rinna av och spara vattnet. Blanda crème fraiche och majsena och rör ner blandningen i soppan
Nu är det kväll i det Mårtenssonska köket, dagen har försvunnit i en hast som den gör ibland. ) och dels så är det en perfekt lättvariant av middag de kvällarna herrn i köket anländer sent hem från jobbet
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Förbereden ugnsplåt med bakplåtspapper. Soppa på en spik har vi lagat idag. Jag har gett mig sjutton på att tömma frysen just nu… Stå ut med mig ett tag till är ni snälla
Tillsätt cocosmjölken, smaka av med salt och peppar och mixa sedan soppan slät. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.