Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta med enbartrosa bottnar fylld med en blandning av grädde och jordgubbssylt
Igår var det enrosa fullmåne, inte att den är rosamen har energin som rosa för med sig. Jag kommer på hur jag älskar att skapa med mat när jag får bubbla in mig totalt, och inte bara laga vardagsmat till familjen
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - enliten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Nu ska jag ta mig an den super stora tvätthögen som ska vikas och läggas in i skåpen innan det är lov att krypa upp i soffan med värmefilten, ett glas glögg och enjulstjärna
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med denrosafärgen. Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.