2 dl
socker 2 stora ägg eller 3 små 50 gram smör 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 1 dl mjölk eller vatten 2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av en citron
Entårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Nästa steg var att öva på entårta för att få till de släta kanterna. Det enda som gjorde mig en aning bekymrad med tårtan är att den ska täckas med marängsmörkram, något som jag tidigare bara testat en gång, med ett väldigt misslyckat resultat
Om ni jämför dessa tårtor så använde jag mer grädde i ganachentillbrownietårtan vilket gjorde chokladsåsen/ganachen rinnigare och jag hade mycket mindre grädde tillden mörka chokladentillmoussetårtan
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Helgen svischade förbi och nu är det redan måndag igen. Tårtantillgrabben blev en låång skapelse gjord på glutenfrimarängbotten, så att alla skulle kunna äta av samma tårta
Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från bottentilltoppen längs tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.