Sätt ugnen på 200 grader.Fräs bacon och lök i lite smör någon minut, tillsätt sedan kantarellerna och låt allt fräsa tills vätskan från svampen kokat bort.
Färsk bladspenat fick smälta ner i smörstekt schalottenlök som bottnade kokotterna som på franska heter ramequins, därefter en klick pumpapuré toppat av ett ägg med lite grädde överst för att hålla ägget saftigt
Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Efter en skön långpromenad i solsken och skogsgrönska smakade det super med en härligt fräsch lunch. Kombinationen ägg, sill och avocado är helt enkeltslående och SÅ otroligt gott
Jag mixar ratatouillen med en stavmixer, lägger i botten av kokotterna, häller i ett ägg i varje och toppar med enliten skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar
Skiva gurka tunt och lägg i en skål. Strö över lite salt och låt dra i en halvtimme. Blanda under tidenen lag av ättiksprit, socker, vatten, fint riven pepparrot, skuren dill samt vitpeppar
Vi hade tacos i helgenIGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra enegen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
På torsdag ska min avdelning på jobbet (som inte är min avdelning så länge till) ha kräftskiva i min chefs sommarstuga Kräftskivor är det bästa jag vet, dels för jag är totalgalen i kräftor och dels därför att det oftast blir himla bra stämning på såna tillställningar
Hade egentligen tänkt att baka vanliga bullar i förmiddags men det blev inget med det. Men är man eller någon i familjen plötsligt paniksugen på nybakade buller så kanske de här Panikbullarna / Hastbullarna eller bara supersnabba Bullarna som blir som lite Muffins
Enkelt, fint och faktiskt festligt. Man kör spenat och ägg i små koppar – eller crème brylée-formar – och toppar med något gott, som rökt lax eller rom
Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i cirka 3 minuter. 1. 2. Rör om då och då. Servera med keso eller kvarg, rivet äpple och kanel
För ett tag sedan var jag med i en tävling i en av de bloggar, Sofia bakar, som jag följer. Jag brukar sällan vara med i tävlingar men när jag tittade in hos Sofia för ett tag sedan och hon hade satt igång en tävling så kände jag för att hänga på
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.