Så här i vardagsstressen är alltså detta helt perfekt att ha hemma, för man kan enkelt slänga ihop en måltid på en mindre en halvtimme (jag gjorde det igår senast
Jag satte några på sugrör och några hade jag mer som ”praliner”. Jag testade för första gången också livsmedelsfärg på sprayburk som min vän Lotta säljer
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Eftersom korv är trend och att jag förra sommaren fyndade en gammal köttkvarn från Husqvarna, tog jag chansen att gå en korvkurs på restaurang Allé för att lära mig mera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.