Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa. Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Igår bakade jag det här goda brödet till kvällens räkfrossa. Ett segt bröd med knaprig yta. Inte mycket som slår kombinationen av nybakat bröd, färska räkor och en god romröra
Sikta därefter lite mjöl över bröden. Lägg bröden på plåt och täck med plast. ½ pkt (25 g) Färsk KronJäst för matbröd. Dela i 2–3 bitar (bröd), 16 frallor eller 4 bitar (baguetter) och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Gör 2–3 snitt över bröden om du gör baugetter eller limpor, behövs inte om du gör frallor precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220°C. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca 25 min
Ytterligare ett bröd på temat picknick. ) Ett ljus, lite syrligt utflyktsbröd, perfekt att fylla med mozzarella, sallad, basilika, tomater och italienska charkuterier
Fil eller yoghurt i degen. Det spelar ingen roll. De blir lika goda vad du än väljer. 3 dl fil/yoghurt, 2 dl kokhett vatten, 25 g jäst, 2 msk honung, 1 msk stött fänkål, 1 1/2 tsk salt
Nybakade frukostfrallor känns alltid lyxigt. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca en timme. Det här behövs till 12 stora portionsbröd. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 12 st runda småbröd. Grädda bröden i ca 12-14 minuter, låt dem sedan kallna på galler under bakduk. 12 stora portionsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.