Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Nu blir det vitkål till middag, härligt att sätta sig till ett dukat bord när man kommer hem från jobbet
Vik ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett. På tal om gäster så blev jag påmind om ett uttryck från min barndom, som jag nästan hade glömt bort (av Kim som är en av mina medtävlande i ÅHK 2011). 4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°
Hittade ett recept på Jennys matblogg på kalljästa frallor. (Jag lät frallorna stå ett längre tag). Köpte det då jag skulle julbaka och blev nog ett paket efter det
Ettlitet rött paket, helt i min smak eftersom jag älskar prickigt. Efteråt, när kakan var klar förstod jag inte heller poängen med att låta sockret smälta i ett vattenbad tillsammans med äggen när man lika väl kan vispa sockret pösigt
Ett underbart tips på en snabb och enkel rätt, men såååå. Lycka till och låt smaka tillsammans med ett stort kallt glas vatten med is och en skiva citron mums filibaba
Ja och ett nytt litet recept jag "hittade på "för någon helg sen när vi skulle ha nått gott att äta. Skär ned löken och paprikan och lägg det i pannan tillsammans med champinjonerna , och pressa ned vitlöken fräs detta en lite stund
Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen. Vispa olja och socker pösigt, rör ner riven rödbeta, tillsätt ett ägg i taget och sist filmjölken
Det tunna täcket var trots allt för tunt i detta skitväder vi välsignats med, så han blev förkyld. Ha ha ha, nu har vi nog haft fisk, kyckling och vegetariskt lite väl mycket här hemma
ca 50 kolor3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap3 msk kakao2,5 tsk lakritspulver eller ca 10 st krossade turkisk peppar1 citron, finrivet skal från1 tsk flingsaltKlä en form, ca 15 × 20 cm, med ett smort bakplåtspapper
Blir du stressad av att rabarbern växer så det knakar och att du har ett överflöd att ta ha hand om. Till slut kan det kännas som att det sprutar ur öronen, oavsett vad det är för frukt och säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.