6 skålar
Rör i lite, lite röd färg med en tesked i andra skålen (jag hade inte någon färg i först skålen). Fyll ev. på med mer färg tills du är nöjd med den första rosa nyansen. Tillsätt färg i de andra två skålarna så att smeten för varje skål får en fylligare rosa färg. Skål nummer fem tonade jag med blå färg i det röda/rosa. Och i skål sju tog jag blå färg som bas och tonade med lite röd färg för att få en blåbärsliknande nyans.
Bakade denna tårta tillmin underbara mamma som fyllde år igår. Den blev riktigt god. Jag bakade vanliga ljusa bottnar och fyllde med en daimfluff och hallonmousse, spacklade och spritsade rosor med en vitchokladfrosting
Vispamargarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten, blanda försiktigt
Självklart ville jag göra tårtan själv även om jag knappt bakat tårta innan. Tre tårtbottnar bakade jag, två i sopkorgen och en hamnade tillsisti tårtan
Vispaihop det smälta smöret med äggvitor, strösocker och vaniljsocker poröst. Vispa ner kvargen. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och blåbärspulver
Fler bilder följer i slutet av inlägget, för den som vill. Jag trodde att maj och varmt väder skulle betyda slutet på leveransen av förkylningar från kindergarten
TillAstrid som fyller fyra år gjorde jag den här tårtan - den blev väldigt rosa. En aning överdekorerad blev den kanske, men barn brukar tycka om blommor på tårtor så nu borde det finnastillräckligt av dem i alla fall
Västerbottensfyllda lövbiffruladeri gräddsås. Medan halva Sverigesbefolkning verkar vara frenetiskt upptagen av att baka lussekatter funderar jag mera på vad jag ska ha tillvardagsmiddaginför upploppet mot jul
Jag är egentligeningetvidare på att baka, har svårt att få till bakverken så dom blir snygga osv. För det mesta blir det gott men utseendemässigt är jag ingetvidare
Ett grönare, skönare och friskareliv kan låta både tråkigt och krångligt. Men det är det inte. Ofta får jag som kostrådgivare frågan "Vad ska man äta då som är nyttigt och bra
vaniljkräm. Det har nog inte gått en födelsedag utan att jag har ätit den här jordgubbstårtan och framförallt känns det inte som min födelsedag förrän jag fått en bit jordgubbstårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.