Blanda sedan ner det i degvätskan. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl tillutbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Men gör du detärdet bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Den stora fördelenär att det blir en lunch till fyra personer på bara en kycklingfilé. Receptet hittade jag i boken Nyttig mat för glada barn, men jag har ändrat lite i detför att passa vår familj
Nu får ni ha en skön kväll, solen lyser här men det blåser kallt…. Många kramar från Birgitta. Jag har blivit lärd att man skall äta fisk flera gånger i veckan, men man lever inte som man lär utan det blir inte fisk så ofta till middag
Börja med att skölja nässlorna noga. Tillsätt vatten, nässlor och buljongtärningar. Finhacka under tiden lök och potatis och fräs i smör i en gryta tills löken blir genomskinlig
Detär även en bok för de som är precis i början av att gå över till en ren och läkande kost, eller för de som vill ha inspirationtill ett hälsosammare liv
Nästa vecka hoppas jag att det blir helt snöfritt för då ärdetmin och Mannens tur att hålla undan eventuell nederbörd frånföreningens gård där folk behöver kunna ta sig fram
Ett skönt andrum efter första etappen i nya lägenheten. Bara en matbloggare plockar fram biten ur kylen som blev över av pizzan från kvällen innan, lägger upp den på ett skärbräde, plockar färsk oregano och lägger dit, placerar allt på berghällen utanför stugan och fotar
Dettaär ett ganska kul recept för ni smaksätter själva med en färskost. Tidigare har jag haft en ananasost vilket var kanongott men det blev ganska sött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.