Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Receptet är för 2 personer. 50 g smör (kan ha tagit lite mer för att få till rätt konsistens på den gryniga massan)
En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Dessutom köpte vi en julklapp till oss båda från vår jultidningsförsäljare, en ny kokbok (som om vi egentligen behöver det) med mat i lergryta som vi passade på att inviga
Fler av gästerna hade även med sig väskor som de ville checka in och vihar ett par kvar så det måste vara några som saknade sina badkläder när det skulle dra ned till stranden
Nu är det dags för såser som hamnar över hela rasket. Nej, vi får aldrig nog av pulled pork. Bra syror men framför allt en fyllig mogen varm frukt som backas upp av kryddiga toner från sina tio månader på ekfat
Sedan kan vi låta olika smaker styra oss till riktig mat som är bra och nyttig för oss. Så söta lagom även om det är ”tillåtna” sötningsmedel, vi måste inte ha allt så sött
För de pengar gjorde vi sen resor med tåg, där vi tex. Macarons som min Pingvin köpt. Förra veckan hade jag ett målarprojekt, nämligen att måla en byrå som jag fick när min farmor flyttade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.