5-10 minuter
Mixa under tiden ihop samtliga ingredienser till quinoakrämen i en skål med en stavmixer och ställ i kylen. Fukta händerna i kallt vatten och forma 6 st bollar av falafelsmeten, rulla dom i sesamfrön och stek gyllenbruna i en stekpanna med kokosolja i. Alternativt stek i ugnen på en plåt på bakplåtspapper på ca 225 C tills du har önskad krispig yta, det tar ungefär 10-15 min Rör om efter halva tiden. Servera falafel och quinoakräm med salladen.
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Späd på med lite vatten om det blir för tjockt. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.