Falafelsallad med krämig quinoaröra
Hur bra som helst
Hur bra som helst
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ca 6 st
  • 100 g kokta kikärtor
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • 1 rejäl knippe färska kryddor, t.ex persilja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk sesammjöl eller kikärtsmjöl
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk rumsvarm kokosolja
  • Salt efter behag
  • 1 dl kokt vit quinoa
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung, yaconsirap eller agavesirap
  • 5-10 minuter Mixa under tiden ihop samtliga ingredienser till quinoakrämen i en skål med en stavmixer och ställ i kylen. Fukta händerna i kallt vatten och forma 6 st bollar av falafelsmeten, rulla dom i sesamfrön och stek gyllenbruna i en stekpanna med kokosolja i. Alternativt stek i ugnen på en plåt på bakplåtspapper på ca 225 C tills du har önskad krispig yta, det tar ungefär 10-15 min Rör om efter halva tiden. Servera falafel och quinoakräm med salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.