Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar. Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna
På restaurang serveras hamsin mjölpanerad ochstekt i en speciell stekpanna med två bottnar. Vänd runt fisken med händerna i durkslaget så citronen och saltet kommer åt överallt och låt stå en stund så överflödig vätska rinner av
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Mixa ihop allt med en liten nypa salt och peppar med en stavmixer. Tog iallafall fram och tinade lite kycklingfileer så till killarna skärde jag kycklingen i mindre bitar stekte upp och slängde i champijoner lite salt, peppar, grillkrydda och kycklingfond och grädde ch så fick dom pasta till det
LCHF Stekt fläsk med löksås och grönsaksfräs. Börja med att bryna purjolöken och den gula löken på medelhög värme i mycket smör tills den är mjuk och glansig
Bryn i rikligt med smör tills löken börjar bli mjuk och glansig 4. 3 portioner 500 g sidfläsk 2 gula lökar 2,5 dl grädde Salt Vitpeppar Smör 1 tsk sojakulör 300 g blomkål 1
500 g brysselkål, ansad och halverad. 2 limefrukter, saft och skal. 500 g brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Honey Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader). 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoney Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé och grön)Skiva köttet i tunna strimlorBlanda marinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Snabb och enkel middag. Häll över grädde, salta och peppra 3. 2 personer Torskrygg cirka 200g/person Smör att steka i 200g fryst spenat 3,5 dl grädde Salt, peppar 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.