Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Skär smöret i kuber blanda med mjöl och socker i mjölken. Falska wienerbrödDeg. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Låt kakan svalna och servera med sylt och eventuellt grädde. Undrar förresten om ostkakan går att göra med mixad (silken- och fast) tofu istället för ägg
Nu är det bara att se fram emot det mysiga som kommer med hösten, tända ljus och fina höstfärger. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem tillsammans med mjölk och det smälta smöret i äggsmeten
Kommentarer
cakan
Tillagade denna rätt många gånger på 70-talet .Dags att fixa till den igen . MM gott
Logga in eller Registrera för att kommentera.