FalskawienerbrödDeg. I dag ska dottern ha hand om kyrkkaffet och då bakade jag denna goa winerkakan. Den har jag aldrig gjort tidigare men så enkel att göra
Varför de heter falskawienerbröd, och framförallt danska, kan jag inte riktigt svara på men de liknar wienerbröd till smaken med vaniljkräm, smörfyllning och glasyr även om konsistensen inte är densamma
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker
Julig gröt. Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom. Lägg en klick vaniljkräm i ena halvan av wienerbröden och en klick sylt i den andra halvan om du önskar (annars kör du enbart vaniljkräm i båda halvorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.