Falukorvsgratäng provencale
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g falukorv 500 g färskpotatis 3 tomater 1 sguash 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl mellangrädde 1 tsk torkad basilika 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 dl riven parmesanost färsk basilika till garnityr Gör såhär: sätt ugnen på 225 grader Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor. Skölj potatisen och skär den och squash i mm-tjocka skivor. Varva korv, potatis, tomater och squash i en ugnsfast form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll över gratängen. Strö över ost. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen är mjuk och den fått fin färg.
  • 40 min i ugnen ser den ut såhär, redo att huggas in på
  • vanilla sky

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.