600 g
falukorv
500 g färskpotatis
3 tomater 1 sguash
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mellangrädde
1 tsk torkad basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven parmesanost
färsk basilika till garnityr
Gör såhär:
sätt ugnen på 225 grader Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor. Skölj potatisen och skär den och squash i mm-tjocka skivor.
Varva korv, potatis, tomater och squash i en ugnsfast form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll över gratängen. Strö över ost.
Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen är mjuk och den fått fin färg.
40 min
i ugnen ser den ut såhär, redo att huggas in på
Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven och borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor
1. Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor
Idag ska jag minsann inte äta falukorvsgratängprovencale. FalukorvsgratängProvencale, 4-5 portioner500 g potatis (ca 5 st)1 liten zucchini2 tomater400 g falukorv
Snabbt, enkelt, krämig och väldigt god falukorvsgratäng med en sweet chilisås blev det idag. Cup med sonen så då fick det bli en rätt som gick fort att slänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.