Nedan följer ett recept på julkorv gjord på en blandning av nöt- och fläskkött. Det är en speciell känsla att göra sin egen korv och det har blivit allt vanligare att stoppa korv, inte minst till jul
Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
En (av många) tradition jag har infört i min familj är att göra hemgjord julkorv. Att göra julkorv är en riktigt rolig familjeaktivitet där både stor och liten kan vara med och hjälpa till
Blanda degen, gärna i en matberedare och låt den vila kallt minst en timme. Sätt ugnen på 200º. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, picka den med en gaffel och förgrädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.