Glassen. Börja med att separera äggula o vita. Sätt igång glassmaskinen o häll i glassmeten. Vispa grädden luftig o till sist vispa äggulor med ½ dl socker o fröna från vaniljstången
Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Rostademandlarmed havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 100 g mandlar. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 100 g mandlar
Dagen efter kom världens bästa Gittan med dessa mandlar till mig. Hasplade ur mig att det är lite synd om mig som inte kan tillaga nåt med nötter hemma eftersom en av mina pojkar är nötallergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.