1 dl
mjöl då min deg blev lite för fast (den sväller till sej en hel del efter att man blandat). Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom! :-)
Har fått originalreceptet av min faster (som får dessa exakt som farmors). Nu senast när jag försökte så blev det nästan som farmors och jag fick dom rätt lika till utseendet med
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Och min farmors mjöd, det är den absolut godaste. //Matilda Farmors mjöd. Jag och min farmor har en årlig tradition där vi tillsammans brukar laga en stor sats med mjöd, passligt till valborg och första maj
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Min farmor var och är fortfarande en stor förebild när det gäller min matlagning. Jag minns särskilt den otroligt goda såsen till portersteken när jag växte upp
Jag har inte mitt farmors recept men tänker ändå kalla dessa för Farmors ingefärspäron. Ett av mina barndomsminnen var när vi var hos min farmor och blev bjudna på hennes egna inlagda ingefärspäron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.