42 min
med Gudrun Schyman i Expressens partiledarutfrågning. så jäkla bra (såklart).♦ When Darkness Falls skriver bra och om de där vardagsantifeministerna, inklusive sin man.♦ podcasten Vegan för fan. det finns alltså en VEGANPODD! och den är sjukt bra det jag hört hittills.♦ Hej Blekk skriver om att syftet på jorden inte är att vara snygg. grymt skriver som vanligt.♦ Beata skriver om det där med att sortera ut de fina delarna ur ens förhållande på bloggen och ärligt om hur svajigt det har varit i hennes. väldigt intressant och skönt normaliserande.♦ två miljöpartister har skrivit en vettig debattartikel om regeringens nya lagförslag som ska öka tillgängligheten. men som har alldeles för mycket undantag.
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.