Franklincooking, en frisk start på kvällen vid namn Lifini, receptet och bild hittar ni här.Efter drinken blev det en lax och räkbakelse, en glad överraskning, som kan förberedas dagen innan:Lax och räkbakelse 4 stycken
12 skivor
"rostebröd"Fyllning
4
dillvippor
Finstrimla laxen, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av.
Äntigen kom solen tillbaka. Vi gick hem på nysopade gator och det kändes som riktig vår. Vad passar bättre än att fira med en trerätters med vårgrönt tema
Då var det dags igen. En vecka ungefär klarade Ida på fritids innan första förkylningen var här. Men vi får väl hoppas att vi gör bort höstförkylningen nu på en gång och är friska resten av året
Sonens fyramånadersdag firades med pompa och ståt. Eller, nja pompa och ståt är kanske att ta i men lite firande i form av delikat middag blev det i alla fall
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Tänk att det nu är så naturligt för oss att undvika potatis så vi saknar det inte det minsta lilla
I dag har det varit en perfekt dag då jag har hunnit lite smått o gott. Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
23 Dec. 17. 03. Smarrig 3 rätters LCHF-middag. 0kommentarer. Vi hade planerat att gå ut och äta utan barn men tiden bara springer iväg och till slut bestämde vi oss för att passa på att äta middag ihop hemma hos migi fredags när Kristofer var på grabbfest och jag hade Albin hemma
Supergott är ordet och en riktig festmiddag. Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Ärtskott och lite koladoftande brynt smör är pricken över i
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Alltså vilken påskledighet vi har. Vi njuter av lugna lediga dagar i solen och äter en massa gott. Kanske lite väl mycket, men det får vi ändra på när vardagen är här igen
Till köttbullar, grytor, inkokt lax eller som pricken över i på en vanlig leverpastejmacka. Pressgurka har en magisk förmåga att förhöja smaken på det mesta – både vardagsmat och festmiddagar
Jag har redan gett er receptet på den supergoda fläskfilégrytan med basilika och citron. Men jag gjorde ju även en till gryta i söndags eftersom jag misstänkte att barnen inte skulle vara lika överförtjusta i basilikasåsen som jag var
När jag var i Stockholm nyligen, för att mysa och umgås med yngsta dottern som hade en ledig dag från sitt pluggande, gick jag som vanligt till Hötorgshallen (som f ö håller på och bygger om och är ett enda stor kaos) och Pierias livs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.