Smält ner smör och steklöken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt sedan creme fraiche, philadelphiaost, soja, grönpepparkorn och vinägersorterna
Servera pannbiffarnamed potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt. Idag fick han sin vilja igenom och lät maten tysta mun, tillsynes belåten över valet av söndagsmiddag
Jag har insett mer och mer att vi verkligen använder så mycket smör, grädde och ägg på ren slentrian när vi kan få lika goda (men liiite annorlunda) resultat med god olja, havregrädde och stärkelseistället
Forma till biffar och stek snabbt båda sidor i lite fett på hög värme så att de får stekyta. Skiva restenavlöken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg
Pannbiff medlök hör till en av mina husmanskostfavoriter. Värm upp stekpannan till medelvärme, lägg i smör, olja och när smöret tystnat så lägg i biffarna och stek på båda sidorna, vänd på biffarna lite då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.