En klassisk maträtt som vi hadeden här veckan var filé mignong black and white. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar. Oftast slutar exkursionen med en ny radda recept som bara måste testas i favoritraden på datorn
Vilken start på denna nya vecka med strålande sol. Man kan ju inte annat än älska denna årstid. Man har så mycket roligt att se fram emot samtidigt som de bara blir varmare och härligare ute
Dulce de Leche. Akta så inte burken explodera. Den kan göra det om vattnet inte täcker hela burken. Vispa ihop smör socker och vaniljsocker i en medelstor skål på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt
Lägg upp dem på en tallrik. Blanda senap och grädde, häll över ingredienserna. Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Rör om, koka upp och sjud cirka 5 minuter tills köttskivorna är färdiglagade. 500 g fläskfilé. 3 dl grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.