Filégryta med svamp och lök
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé eller viltfilé
  • 100 g basturökt skinka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm nymalen svartpeppar
  • 1-2 krm malda nejlikor
  • 1-2 krm malen kanel
  • 1-2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk timjan
  • 2 påsar stek- eller schalottenlök (á 250 g)
  • 200 g svamp (t ex champinjoner)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-2 dl vatten
  • 2-3 dl rött eller torrt vitt vin
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk äppel- eller rödvinbärsgelé
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Färsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.