Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken
Gårdagen blev som sagt lite små spännande, vår lokala tidning ville göra ett matrepotage hemma hos mig och svårt att välja vilka rätter som skulle göras
Efter frukosten idag, som bestod av tonfiskröra med kokt ägg och ostsmörgås,. Recept på tonfiskröra1 burk tonfisk i vatten1 dl gräddfil2 msk majonnäs 1 schalottenlök 1 stjälk blekselleriSalt och svartpeppar
Ibland måste middagen gå supersnabbt att fixa, som när en kommer hem med ungen från förskolan och den skriker efter MAAAT NUUU, eller när en bara är sådär ashungrig efter jobbet
Beredning. Mördegen röres samman och får vila svalt i 1-2 timmar (minst). Kavlas sedan ut på längden. Mandelmassan rullas till en lång rulle och läggs mitt på mördegen
Jag har inte hunnit blogga i den takt jag önskar och som jag strävar efter. Men eftersom jag lagade till en sådan god maträtt till middag i söndags känns det dumt att undanhålla er detta tips/recept
För ganska exakt ett år sedan var jag på Michaels bokreleaseparty av kokboken Mat under bar himmel. En underbar inspirationskokbok men många vackra bilder från västkusten och härliga recept och tips på picknickmat mm
1 burk svamp. 10 cm hackad purjolök. 2 dl grädde. Salt peppar. 1,5 dl riven stark ost. Pasta av valfri sort. Bryn ihop och häll på grädden och sist i med osten
När jag var liten var bruna bönor och falukorv min absoluta favoriträtt. Jag minns hur jag och min kusin protesterade i sann sjuttiotalsanda om vi inte fick bruna bönor på julbordet en jul och tvingade mammorna att laga
Denna kyckling rätt gjorde jag i helgen och den blev fantastisk god med smaker från tomaterna, vb osten och pasta som jag och hälften äter ack så väldigt sällan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.