Fin försommarmiddag med utvalda viner
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, gärna färsk
  • 60-70 g pinjenötter, rostade i torr panna
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk finriven parmesan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 250-300 g sparris
  • 1 medelstor fänkål
  • 125 g mozzarella, gärna buffel-
  •  
  • Servering
  • 2-3 msk finriven parmesan
  • Lammrostbiff med sallad på rostad jordärtskocka och soltorkat tomatsmör
  • Finaste lammkött får ett extra lyft av rostade skockor med touch av lime och ett härligt smör på soltorkade tomater.
  • 4 personer:
  • 600-700 g lammrostbiff eller -entrecôte
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  •  
  • Sallad på skocka
  • 600 g jordärtskockor
  • 1 knippe färsk lök
  • några stjälkar färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1/2-1 tsk salt
  • 250 g plommon- eller körsbärstomater
  • 2 tsk pressad saft av lime
  • rivet skal av 1 lime 3 msk olivolja
  •  
  • Tomatsmör
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 100 g smör
  • Vit chokladcheesecake med rabarbertopping
  • Söt, krämig choklad blir extra god med smulig botten och syrlig, ugnsbakad färsk rabarber. Oemotståndligt!
  • 4-5 personer:
  • 250 g färsk rabarber, gärna späd
  • 50 g strösocker
  • 2 msk pressad saft av apelsin
  • 100 g digestivekex
  • 40 g smält smör, helst osaltat
  • 50 g vit choklad, grovhackad
  • 150 g naturell färskost, typ Philadelphia
  • 1 3/4 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.