Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Svensk hjortmed syltad pumpaPortioner. Koka ihop grädden med apelsinskal till krämig konsistens. Stek svampen gyllenbrun i smör tillsammans med schalottenlöken och vänd ner detta tillsammans med brysselkålen i grädden
Koka ihop grädden med apelsinskal till krämig konsistens. hjortytterfilé. Stek svampen gyllenbrun i smör tillsammans med schalottenlöken och vänd ner detta tillsammans med brysselkålen i grädden
Lägger dem på en väl folierad plåt och vänder dem i en blandning av så många pepparsorter man har (i mitt fall svart, vit, grön, röd), mortlade och blandade med en rejäl skvätt balsamvinäger, olivolja och honung samt flingsalt
- Potatisklyftor, palsternacka och morot i ugn, kryddat med salt, peppar och rosmarin. Står vispgrädde på förpackningen men funkar lika bra med en lättare variant)- SalladOch så ett glas vitt
Ikväll äter vi anka med pumpa och svartkål. Ankan passar väldigt bra med den söta pumpan tycker jag. Jag rispar skinnet försiktigt med kniven och saltar
Hjort, vildsvin har kommit med mig hem. Sen lägg den under följe medan rotfrukter rostas. Salta och peppra innanlår av hjorten innan du bryner den i smöret i en stekpanna
Och jag, jag pysslar med mat. ) snittar på LCHF-bröd med smetana och toppade med Kalixlöjrom. Fortsatte lyxen med oxfilé, jajamensan, till den gjorde jag gräddkokt broccoli - så enkelt och så gott
Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF. Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.