Finns det tama korvar?
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Färsk viltkorv
  • 800 g vildsvinskött
  • 200 g späck
  • 1 dl vatten
  • 17 g salt
  • 10 g fransk viltblandning (se recept nedan)
  • Fransk viltblanding
  • 5 g malen svartpeppar
  • 5 g malna enbär
  • 5 g timjan
  • 4 g malen ingefära
  • 4 g malna muskotblomma
  • 4 g malna lagerblad
  • 2,5 g mejram
  • 2 g malen nejlika
  • Blanda samman alla kryddorna.
  • Rotfruktspytt
  • 2 morötter, tärnade
  • 3 palsternackor, tärnade
  • 1 bit rotselleri, tärnad
  • 2 potatisar, tärnade
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 par stjälkar färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • Fräs rotfrukter och lök i rikligt med smör med lite timjan, salt och peppar.
  • När rotfrukterna fått färg och har mjuknat är pytten färdig

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.