Till varmrätt blev det ugnsbakad lax med dillhollandaise helt enligtVärldens bästa matblogg och till deten sallad på purjolök, tomat, vattenmelon, fetaost, bladpersilja och salladsbasilika
Sedan kan man såklart utöka sin reportoar med tidenmen skjut inte vilt, för använder du massa konstiga ingredienser som du inte har koll på så kan det vara svårt att balansera upp rättenpå slutet
Har sonen kompisar på vardagsmiddag brukar jag se till att det finns flera olika frukter hemma och så brukar de får vara med och göra sin egen fruktsallad/fruktportion med de frukter som de vill ha
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låter ihåligt när en knackar pådet. Om den verkar för torr kan du tillsätta en msk vatten, och sedan en till om det inte hjälper
Fiska upp vaniljstången och ha i den hackade chokladen. Jag tycker det är så himla trevligt att ha gäster påen vardag, det liksom förgyller veckan på något sätt
Lammkronan, den bästa bitenpå hela lammet anser många då, och det kan man ha många åsikter om, själv är jag väldigt förtjust i alla de bitar på lammet som har kvar en del ben, som just tex, den här lammkronan, för det ger en så himla god och intensiv smak när benet sitter kvar påköttbiten
Så idag, torsdag, bjuder jag dig påenfiskrätt, precis som i Ryssland. Gör det försiktigt så att rullen inte går sönder (kan lätt hända då fiskfärsen är inte lika "fast" som t ex köttfärs)
Och det kommer inte att komma ett sådant datum igen. Tänk vilket festligt datum för förlovning, giftermål eller för att inte tala om alla bebisar som föds denna dag, snacka om kuligt födelsenummer
Till middag lagade jag en god fisksoppa/gryta och drack vin till. Fisksoppa med smak av hummer. Jag passade på att ta ledigt resten av eftermiddagen, för jag har haft det så intensivt sedan jag började mitt nya jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.