På toppen så strödde jag på lite ost de sistaminutrarna och fick då en liten extra god touch. Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det
Söndagsmiddageni form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen. Om man vill ha riktigt mjuk purjolök är det bättre att steka den först innan den läggs i ugnsformen
Använd gärna lite grädde i stället för mjölk i såsen, då blir det ändå godare. Om man strör över riktigt många färska räkor vidserveringen samt använder hemmagjort mos blir rätten riktigtlyxig
Skala och skär potatiseni delar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Pressa potatisen och blanda ner smör, äggulor, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt
Krydda därefter fisken med kryddsaltet och citronpepparn. Hacka löken ismåbitar och strö över fisken, ha därefter över tomaterna som "krossas" i handen tillbitar, häll sist över spadet som blir kvar
Taa daaaa – godastefiskgratängennågonsin. Nu är det dags för litefiskigen, bra det. Jag önskar att vi åt fisk ett par gånger i veckan men tyvärr blir det inte så ofta som jag vill
Blomkålsmos för fiskgratäng. generöst med hackad dill, färsk eller fryst. Blanda smetana, buljong, broccoli, purjo, dill och citronsafti en kastrull och småkoka en stund
Den här sagoliktgodalinscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.