En av absoluta favoriterna i hemmet är världens godaste (och enklaste) fiskgratäng. Receptet kommer självklart från början från mamma, men jag har gjort lite modifieringar
Den var så enkel att laga och smakade faktiskt som fiskgratäng brukar smaka. Det var bara något man måste pilla i sig för att slippa vara hungrig och nya maträtter ville jag helst inte prova
Har ni börjat köpa julklappar än. Strimla bacon och purjo. Blanda ihop såsen och häll över. In i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter tills rätten fått fin färg och fisken är klar
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I fiskgratängen simmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.