Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm2st ägg2½dl vispgrädde½dl färsk koriander1st röd chili6g salt1tsk grovmalen svartpeppar. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka av i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm
Skaka bara om grytan lite försiktigt så de kommer ner i vätskan. Jag köpte bland annat en stor koljafilé i den fina fiskdisken, som jag gjorde till en krämig fiskgryta med svamp och grönsaker när jag kom hem
Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sikpå somrarna. Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken
Dagens fiskgryta som vi bjuder på här är just en sån där som gjordes på en höft, en bas på kokosmjölk är så lätt att laga till och det finns oändliga variationsmöjligheter
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Lägg en lagom mängd av sikröranpå varje brödskiva och lyft dem upp på tallrikar. Skala äpplet och skär det i små tärningar eller riv det på rivjärnets grövsta del
Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
sikrom. Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. Skär försiktigt en skåra ca en cm i kanterna. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.