Fisk- och skaldjurssoppa
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st purjolökar
  • 1 st fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 5 l vatten
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vispgrädde
  • 4 st fiskbuljong
  • tärningar
  • 25 dl koncentrerad hummerfond
  • 1 tsk salt
  • 1 g saffran
  • 2 krm curry
  • 5 tsk paprikapulver
  • 5 tsk cayennepeppar
  •  
  • Musslor
  • 1 st musslor
  • i påse
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl persilja
  • hackad
  • 1 dl purjolök
  • hackad
  • 1 krm svartpeppar
  •  
  • Till soppan
  • 5 st tomater
  • 250 g haricots verts
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 500 g marulk
  • havskatt eller annan fas
  • filé
  • 250 g kräftstjärtar
  • frysta
  •  
  • Vitlökscrème fraiche
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • pressade
  • 2 tsk dijonsenap

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.