I lördags blev det oxfilé med den här salladen och jalapeno poppers. 1 avocadotomater, gärna i olika färgerett gäng mozzarellabollarcitronsaftolivoljafärska, hackade örter, gärna basilikasalt och pepparBlanda ihop allt utom avocadon och låt stå i rumstemperatur en timme
Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Låt den ligga och dra 10 min i saften av en halv citron, lite salt och lite svartpeppar. Blanda ner i rödlöksröran och tillsätt 2 msk finhackad slätbladig persilja och 2 msk finhackad koriander
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenat ochtomatsallad. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
Ett trevligt tillbehör till kvällens middag blev en fräsch och god tomatsallad. För att maximera hälsoeffekterna av lykopenet bör tomaten upphettas och gärna ätas i samband med fettrik mat då det är fettlösligt
Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Tomatsallad. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra
Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt Sparris och Citronsmör. För det mesta används både mjöl och ströbröd i tjocka lager, för att få till en frasig fisk
Ingredienser Tomatsallad med jordgubbar och basilika För 4 personer Tillagningstid. Ingredienser Tomatsallad med jordgubbar och basilika För 4 personer Tillagningstid
Lägg fetaosten på toppen, avsluta med dillkronorna och vinet. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Vik ihop till ett litet tätt paket och baka i ugnen på 175 grader i 15 minuter
Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar. Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås
Alltså urkärnat och klart. Vi hade salladen till rödbetsbiffar, vitlökssås och sötpotatisfrites. tärna söta fina röda tomater, en röd lök och gul paprika
När det är säsong brukar jag köpa ekologiska och närproducerade tomater. De är så goda att man kan äta dem som godis och smaken är en helt annan än hos industriellt odlade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.