Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Men skoj blandat med mycket att göra hemma, sista sorteringen och märkningen inför nästa helgs bytardag
700 g fläskfilé, svensk putsad. Fläskfilé700 g fläskfilé, svensk putsad 2 klyftor vitlök, hackade 2 msk soja 2 msk honung 0,5 tsk salt 1 krm peppar. Hasselbackspotatis12 potatisar, av valfri sort 3 msk smör 0,5 dl ströbröd 0,5 tsk salt
Ca 600 g fläskfilé. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
en underbar kötträtt med smaker av dijonsenap och dragon. Red ev av med Maizena. 4 personer700 g fläskfiléolja till stekning 3 dl grädde 1 msk kalvfond 1 msk dijonsenap 1 1/2 tsk torkad dragon 1 tsk honung lite citron eller vinäger salt och peppar Skiva filén och stek i oljan. 700 g fläskfiléolja till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.