8 lika
stora högar och kontrollväg så att varje hög väger ca 100 g 3. Forma försiktigt 8 bollar med händerna. Försök sammanföra fibrerna till en boll utan att de korsas för mycket eller smetas samman för hårt. Tänk på att värmen från handflatorna snabbt smälter fettet i färsen vilket gör burgarna mer kompakta, så forma bollarna snabbt och lätt. Lägg dem i papper på en skärbräda eller i en burk och ställ in kylen.
Inredningen passade stället som hand i handske, och fotona på väggarna föreställde olika hamburgerställen som ägaren besökt på sin resa genom USA i jakten på den perfekta burgaren
Jag fick det hedervärda omdömet ”en av de bästa om inte bästa veganburgaren i Stockholm” av Burger Dudes och Bastard Burgersgänget var riktigt nöjda vid första tuggan
Flippin Burgers är en av de mest hajapade nyöppningen för tillfället. Ett urval av burgare beställdes och det var helt klart en god köttbiff men stjärnan var brödet
Forma till biffar/burgare och stek dem i matoljan på medelvärme ca 3-5 min per sida. Mixa bönor (du kan även välja andra bönor än just kidneybönor), vitlök, potatisar och morötter tillsammans med havremjölken
Nu är det så längesedan jag bakade dessa bröd från Flipin Burgers bok att jag knappt minns om de var goda, men när jag läser mitt blogg inlägg om dom från förra året (hjälp var tog tiden vägen
Sommarens hetaste burgare måste vara dessa Beercan burgers, fyllda baconlindade köttfärsburgare. Första gången hade vi kryddat köttfärsen för lite men den här gången använde vi oss av vårt favoritrecept på sambalburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.