Hur kan jag ha missat att dela med mig av den här kalla äggsåsen. Algot kommer gärna och smakar medan jag blandar ihop såsen för den kan ätas med slev bara som den är
En god sås som passar till både torsk och Alaska Pollock. 5-6 portioner Näringsinnehåll per portionKolhydrater 2,1gProtein 9,2Fett 22,8gKalorier 255 Du behöver 8 hårdkokta ägg 3 dl grädde 1/2 fiskbuljong Salt, vitpeppar Persilja Gör så här1
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Torsken rimmar jag alltid med salt en timme före jag kokar den, då behåller den sin spänst och blir mer smakrik
Koka upp en kastrull med vatten som du saltar lätt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.