med en slickepott. med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden
I dag är det morsdag och vad passar inte bättre än att uppvakta lilla mamma med en somrig tårta. En tårta med mild och fräsch smak av fläder och generöst med färska jordgubbar
Smula lavendelblommorna och vänd ner dem med en slickepott. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen
Garnera med kronblad av blommorna. Plasta en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter Vispa äggvitorna med socker i en ren bunke, till maräng. Krama ur gelatinbladen och smält dem med 1/2 dl saft i en kastrull
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant. Toppa med färska bär vid serveringen. Blanda mandelmassa, rumsvarmt smör, ägg och mjöl till en smet
Det planeras för nyårsfest, och därmed också årets hemligaste meny, eller åtminstone desserten. Denna gången faller valet på en lite somrig och riktigt fräsch tårta- med flädermousse
Enda undantaget var faktiskt att födelsedagsbarnet själv avstod från mandelbottnarna, men hon högg å andra sidan in på moussen och gelén med desto större entusiasm
Här kan man om man vill, tillsätta hallon, eller jorgubbar. Här har jag valt att smaksätta med apelsin och whiskey, men man kan blanda i den smaken man gillar bäst
Kanske en sväng till brorsan med familj som bor här i närheten. Jag tänkte tipsa om en riktigt god och fräsch efterrätt – Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm
Idag testade vi glassmaskinen direkt efter dagishämtning, Emmis fick välja och hon ville ha jordgubbsglas… Följde den enklaste beskrivningen som kom med maskinen
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Här kan man om man vill, tillsätta hallon, eller jorgubbar
Innan servering då blandar du ihop frön, mjölk, kokosflingor med kokosolja och honung. Pressa ut saften från en jordgubbe (antingen får du ha låtit den tina när kakan varit inne i frysen eller så värmer du den lätt i kastrull/mikro och pressar ut med hjälp av en gaffel) och droppa sedan jordgubbssåsen över bitarna
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Skiva upp jorgubbar och lägg på. Upprepa med nästa lager och lägg på överta delen av tårtbottnen. Täck hela tårtan med kolagrädde och toppa med färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.