) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv
Rosmarin, några kvistar. Fläskfilémed ugnsrostade morötter, getoscrème ochpinjenötter. Jag glömde tyvärr köpa pinjenötter, men det gick lika bra med flagad mandel
Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Grovhacka rosmarin, finhacka lagerblad och vitlök. Karin hade använt sig av fläskkarré men vi bytte ut den mot fläskfilé, vi serverade den med potatis- och jordärtskocksgratäng
Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Fredagsmiddagen bestod av fläskfilé i ugnen med en sås gjord av lite av varje. Lite smulad fetaost ocholiver tillsatte jag också ochmed dom smakerna så kan det ju inte gå fel ☺
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Tryck ner oliver, rödlöksklyftor och soltorkad tomat
Detta bröd har jag smaksatt med ajvar relish, oliveroch rosmarin för att ge det lite extra smak. De långa jästiderna bidrar också med massor av smak och fin konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.