Idag blev det vanlig, hederlig fläskpannkakamed lingonsylt till middag. På sensommaren och hösten när det finns gott om goda äpplen kan man piffa till pannkakan med äppelbitar
Förutom fläsk har jag smaksatt pannkakan med purjolök. Fläskpannkaka, klassikern som görs i långpanna. Vispa ihop mjölk med mjöl och salt till en jämn smet, tillsätt äggen
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Bryn fläsket med lite fett i långpannan tillsammans med smöret
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
En fläskpannkaka (ellet kylskåpsrensning rättare sagt. Sex deciliter mjölk, 180 gram vetemjöl, fyra ägg plus en nypa salt vispas ihop och hälls i en form med två paket stekt bacon
Man måste faktiskt inte göra fläskpannkaka i ugnen. Kolesterolvarning är härmed utfärdad. Helt seriöst så är det första gången jag äter fläskpannkaka som görs i stekpannan på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.