Tina och skölj av fiskfiléerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda och salta och dubbelpanera dem genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd
Vänd runt Pangasiusfilerna i mjöl, ägg och mortlad (krossad) cornflakes. 4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, uppvispat4dl Cornflakes, stött i mortelCa 4msk Smör att steka iSalt & vitpepparLime, vitlök & rom moja
Foliebakad Öring 1 stor Öring 1 dl Citrontimjan 2 msk Smör 1 tsk pressad Citron Havssalt och nymald Vitpeppar 1 ark Aluminiumfolie Krydda fisken in och utvändigt med citronsaft, salt och peppar
Jag har ugnsbakat päron förut, men ikväll ville jag testa att baka hela päron där skivorna fortfarande hänger ihop för att sedan kunda vridas till en snygg ”swirl” vid hjälp av stjälken
Fisk är gott & hälsosamt. Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
När det är grilltider så kan det vara gott att ha något mer än sallad till det grillade. Jag verkligen älskar när man kan laga mer än bara kött eller fisk på grillen, när man ändå har tänt upp den liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.