Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det där med balans i livet är viktigt. Vilken underbar vanlig dag vi hade igår. Det är inte kul att bara ha semester utan lite vardag är verkligen lycka det också
Strö över flingsalt, lägg på bitar av smör och toppa med sweet chilisås. Kvällens middag bestod av färsk torskrygg i foliepaket, svensk delikatesspotatis, vitvinssås och sallad
-) Jag gjorde istället ett foliepaketmed lite ditten och datten samt torsk. Detta blev dock en besvikelse då torsken blev torr, kan däremot tänka mig att det skulle funka perfekt på grillen med värmen som bara kommer underifrån, då tillagas ju torsken sist
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Torsken rimmar jag alltid med salt en timme före jag kokar den, då behåller den sin spänst och blir mer smakrik
Ett säkert kort som det är svårt att misslyckas med. Vanligtvis brukar jag bryna ryggen för att sedan låta den gå klart i ugnen med en stektermometer i
Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem. Ställ dem i en ugnssäker form (tillsammans med bönorna och fisken, se ovan) och, gratinera dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de fått fin färg
Börja sedan med såsen. Häll hela tiden smöret över torsken medans du steker. Avsluta med lite flingsalt. Avsluta med att lägga pilgrimsmusslorna i grillpannan, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.